Sign In

Министар Ђокић на прослави 100 година ФК "Текстилац"

Објављено:

​Поводом обиљежавања 100 година постојања Фудбалског клуба Текстилац, министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић присуствовао је данас ревијалном сусрету у ком су ветерани овог клуба угостили некадашње шампионе Европе и свијета ветеране Црвене Звезде, као и прослави која је организована тим поводом.


Министар Ђокић је том приликом изјавио да је јубилеј Фудбалског клуба "Текстилац" из Дервенте изузетно важан за Републику Српску и њен друштвени живот, као и да је веома значајно што постоје клубови који обиљежавају 100 година успјешног рада.


Он је истакао да је овај клуб носилац друштвеног живота и спортски колектив који окупља највећи број младих и љубитеља спорта, нагласивши да су претходна и садашња управа учиниле много за афирмацију фудбала и спорта у цјелини.


Министар је честитао јубилеј управи и играчима клуба, као и локалној управи на челу са начелником општине Милорадом Симићем, која пружа подршку успјешном раду овог клуба.


Прослави јубилеја присуствовали су српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, представници општине Дервента, начелници општина Брод Илија Јовичић и Вукосавље Борислав Ракић, ветерани ФК Црвена звезда из Београда, те велики број гостију.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.