Sign In

Министар Петар Ђокић посјетио општину Рогатица

Објављено:

Министар енергетике и рударства Петар Ђокић боравио је у службеној посјети општини Рогатица. Након састанка са начелником општине Милорадом Јагодићем, министар Ђокић је нагласио да је Рогатица општина која има значајне потенцијале, прије свега у људским ресурсима.

"Рогатица има становништва које је вољно да ради и морамо појачати напоре да препознамо потребе, да би развој био динамичнији. Од начелника сам чуо да је много урађено у претходне три године на развоју инфраструктуре, на уређењу јавних површина, на стављању у функцију свих капацитета које је ова општина има", рекао је министар Ђокић.

На састанку је речено да су сви раније изграђени енергетски објекти од великог значаја за Рогатицу, те да је од накнада за концесије ова локална заједница прошле године имала приходе од 700.000 KМ.

"Ти приходи ће у овој години бити и већи, јер су неке мале хидроелектране почеле са радом тек средином прошле године. На тај начин буџетски ефекти од рада ових енергетских објеката ће бити видљиви", рекао је министар Ђокић.

Састанак је био прилика да се разговара о мини хидроелектранама за које је Влада Републике Српске додијелила концесије за изградњу.

Министар је рекао да је Творница пречистача Рогатица очувана, те изразио наду да ће ова фабрика поново покренути производњу захваљујућу квалитетном дијелу опреме коју посједује.

"Оно што они сада раде није довољно за развој и једино рјешење је да искористимо контакте које имамо са представницима других држава и компанија из региона, да их усмјеримо ка овој фабрици и то ћу учинити", истакао је министар Ђокић.

Министар Ђокић је изразио увјерење да ће Влада Републике Српске наставити да пружа подршку развоју ове локалне заједнице.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.