Sign In

Министар Ђокић са представницима кинеске компаније „Harbin Electric International Company“

Објављено:

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у Бањалуци са представницима кинеске компаније „Harbin Electric International" о могућностима сарадње на реализацији енергетских пројеката у Републици Српској.

Министар Ђокић је упознао представнике кинеске компаније са актуелним пројектима у Српској који су у фази реализације и представио нове пројекте у којима је могуће остварити сарадњу.

„Република Српска са кинеским компанијама већ има развијену сарадњу у области енергетике, а један од примјера успјешне сарадње је и изградња термоелектране Станари" рекао је министар и додао да ће Министарство компанији „Harbin Electric International" обезбиједити сву потребну документацију, како би могли одабрати пројекте за које су заинтересовани и доставити понуду.

Представници кинеске компаније су истакли да компанија „Harbin Electric International" у различитим дијеловима свијета има уговоре за изградњу електрана великих размјера, на пројектима који се реализују по принципу „кључ у руке", као и да испоручује комплетну опрему за електране у протеклих тридесет година.

„Веома смо заинтересовани да улажемо у термо, хидро и друге облике електричне енергије у Републици Српској, о чему смо разговарали и са директором Елекропривреде Републике Српске Жељком Ковачевићем. Сматрамо да ће улагања у енергетски сектор допринијети стабилном тренду раста и развоја економије Ваше земље," рекао је потпредсједник кинеске компаније Wang Shimin и додао да је компанија коју представља поставила изузетно високе стандарде у погледу квалитета и заштите животне средине, као и да испуњава све услове земаља чланица Европске Уније.

На састанку је закључено да Република Српска и Народна Република Кина имају традиционално добре и пријатељске односе, те су изражена очекивања да ће кинеска компанија „Harbin Electric International" у наредном периоду остварити успјешну сарадњу са Републиком Српском.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.