Sign In

Министар Ђокић у име Владе Републике Српске присуствовао комеморативном скупу у Јајинцима код Београда

Објављено:

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић присуствоваo je, у име Владе Републике Српске, у спомен-парку Јајинци код Београда, комеморативном скупу посвећеном очувању достојанственог сјећања на више десетина хиљада брутално ликвидираних на том мјесту страдања у Другом свјетском рату.

Министар је рекао да је јако важно да се трајно његује сјећање на невино страдале у периоду Другог свјетског рата и у свим ратовима када су људи невино страдали.

Министар Ђокић је рекао да Влада Србије и Србија као држава, томе дају изузетно велики значај организацијом низа комеморативних скупова као што је овај у Јајинцима, чему се придружује и Влада Републике Српске.

"Управо због тога сам овдје данас као представник Владе Републике Српске да одамо дужну почаст свим невино страдалим у протеклом периоду Другог свјетског рата, посебно имајући у виду колико је српски народ тада био изложен великим страдањима на цијелом простору бивше Југославије само зато што смо били припадници српског народа и што смо се одважили и имали толико храбрости да покренемо један велики народни покрет у борби за слободу против фашизма", рекао је министар Ђокић.

Министар Ђокић је истакао да је ово мјесто на коме се на достојанствен начин изражава почаст према свим невино страдалим људима.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.