Sign In

Министар Ђокић са амбасадором Србије у БиХ Станимиром Вукићевићем

Објављено:

Министар индустрије, енергетике и рударства у Влади Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у Бања Луци са амбасадором Србије у БиХ Станимиром Вукићевићем о економској и политичкој сарадњи ове двије земље.

На састанку је иницирана неопходност сарадње у виду наставка праксе која је била у ранијем периоду врло корисна кроз заједничке састанке Влада Српске и Србије.

„Кроз координацију активности између двије Владе треба створити више простора за инвестирање Србије у Републику Српску и обратно",  нагласио је министар Ђокић.

Учесници састанка су размијенили мишљење и о могућностима да Република Српска и Србија заједно наступају и на трећим тржиштима на којима тренутно нису присутне, како би повећали обим спољнотрговинске размјене.

„Надам се да ће оваквих састанака бити још више у наредном периоду, те да ћемо заједно осигурати снажнији друштвено-економски раст и развој" нагласио је министар Ђокић и закључио да је од посебног значаја је да се у БиХ проводи политика дијалога и сарадње којом би била обухваћена оба ентитета.

На састанку је оцијењено да су односи Српске и Србије на високом нивоу, да континуирано иду узлазном путањом и да се све више отвара простор за јачање сарадње у области привреде, енергетике, гаса и индустрије. 

Такође је оцијењено да је данашњи састанак само један у низу који потврђује заједничку опредјељеност да се помогне привредницима ове двије земље да лакше и боље послују и успостављају заједничку сарадњу.

Поред амбасадора Србије у БиХ, састанку је присуствовао и генерални конзул Србије у Бања Луци Владимир Николић и конзул Радослав Илић.

 Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.