Sign In

Министар Ђокић отворио Прву конференцију женског предузетништва у Републици Српској

Објављено:

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић отворио је данас у Бањој Луци „Прву конференцију женског предузетништва у Републици Српској".

Министар Ђокић je рекао да су захваљујући и женском предузетништву остварени резултати вриједни пажње, попут раста БДП-а од 3,5 одсто 2016. године, а слично се очекује и ове.

Он је поручио да је циљ не само подстицање предузетништва у услужним дјелатностима, него и предузетништва које је усмјерено на производњу и увођење нових технологија.

Према његовим ријечима, Република Српска је у периоду од 2011. до 2016. године, подржавајући сектор малих и средњих предузећа, инвестирала око 640 милиона KМ.

"Око 88 милиона KМ пласирано је посредством Министарства. Трудићемо се да политику директног подстицаја радимо и наредне године", рекао је министар Ђокић пред почетак "Прве конференције женског предузетништва у Републици Српској".

Он је додао да конференцијом желе дати нову смјерницу за израду стратегије о женском предузетништву која би обухватала период до 2020. године и којом се жели нагласити важност улоге жене у предузетништву, те развити нове методе које до сада нису биле довољно заступљене у пословној пракси.

Kонференција је окупила више од 240 учесника, а организују је Министарство индустрије, енергетике и рударства Републике Српске у сарадњи са Привредном комором Српске, Подручном привредном комором Бањалука, Републичком агенцијом за развој малих и средњих предузећа, уз подршку ЕБРД-а и Њемачком организација за техничку сарадњу.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.