Sign In

Министар Петар Ђокић разговарао са шефом мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатаном Муром

Објављено:

Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић разговарао је данас у Бања Луци са шефом мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатаном Муром о привредним активностима у Републици Српској које биљеже стални напредак.

 „Република Српска има инструменте за подстицаје, развијену инфраструктуру, повољну цијену електричне енергије и конкретне локације за развој привредних активности“ рекао је министар Ђокић и позвао шефа мисије ОЕБС-а Џонатана Мура да инвеститоре који су заинтересовани за улагање у БиХ усмјери и у Републику Српску.

Министар Ђокић је нагласио да се у овој години биљеже добри резултати у погледу раста индустријске производње, повећања покривености увоза извозом и смањења броја незапослених, али да је потребно и даље наставити радити на побољшању пословног амбијента у РС и привлачењу страних инвестиција.

Шеф мисије ОЕБС-а Џонатан Мур рекао је да жели да види напредак на свим нивоима и да врата за инвеститоре у БиХ буду широм отворена.

Министар индустрије, енергетике и рударства и шеф мисије ОЕБС-а разговарали су и о осталим актуелним економским и политичким питањима у Републици Српској и БиХ.

 Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.