Sign In

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић у Бањој Луци разговараo са градоначелником Брчко дистрикта БиХ Синишом Милићем.

Објављено:

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговараo је данас у Бањој Луци са градоначелником Брчко дистрикта БиХ Синишом Милићем о снабдијевању електричном енергијом Брчко дистрикта БиХ од стране Електропривреде Републике Српске.

Министар Ђокић је изразио задовољство што Министарство индустрије, енергетике и рударства са Брчко дистриктом БиХ има одличну сарадњу, те истакао да је увјерен да ће се такав вид сарадње наставити и у наредном периоду.

„Данас смо размијенили мишљења у вези са изналажењем најповољнијих модалитета за снабдијевање електричном енергијом Брчко дистрикта БиХ од стране Електропривреде Републике Српске", рекао је министар и додао да је за Брчко дистрикт БиХ набавка електричне енергије од стране Републике Српске повољнија у поређењу са набавком електричне енергије од стране ФБиХ.   

Током састанка је истакнуто да је у текућој години била веома неповољна хидролошка ситуација, као и други неповољни утицаји на процес производње електричне енергије, што је утицало на повећање трошкова, a смањење прихода Електропривреде Републике Српске.

Учесници састанка су закључили да ће обавити додатне консултације и анализе, како би што прије дошли до финалних усаглашених рјешења.

Састанку код министра Ђокића присуствовао је и директор Електроприведе Републике Српске Жељко Ковачевић и Армин Драпић у име Јавног Комуналног предузећа Брчко дистрикта.

 
Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.