Sign In

Министар Ђокић разговарао са делегацијом из Пољске о сарадњи у области индустрије

Објављено:

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у Бањалуци са делегацијом из Пољске коју је предводио предсједник Регионалне привредне коморе Пољске и сувласник компаније „Контрактос" Witold Karczewski /Витолд Качевски/ о могућностима организовања производње трактора на локацији предузећа намјенске индустрије „Космос", у Бањој Луци.

Министар је упознао делегацију са условима инвестирања и другим аспектима у вези са пословањем у Републици Српској, те навео да се радује могућности за повећање пољских инвестиција у нашој земљи, истичући да ће Министартво индустрије, енергетике и рударства пружити пуну подршку реализацији овог пројекта.

„Имајући у виду чињеницу да у Републици Српској има око 35.000 регистрованих пољопривредних газдинстава и да постоје одлични услови за даљи развој пољопривреде, нашем тржишту су потребни трактори" рекао је министар Ђокић и додао да ће, у циљу што боље припреме за реализацију овог пројекта, бити урађена студија која ће обухватити процјену домаћег тржишта, анализу окружења, начин пласмана производа, као и модалитете подршке овој врсти производње.

Предсједник Регионалне привредне коморе Пољске и сувласник компаније „Контрактос" Витолд Качевски је истакао да су они заинтересовани за улагања и изразио очекивања да ће ускоро један дио своје производње организовати на нашим просторима.

Састанку су присуствовали и помоћник министра пољопривреде Републике Српске Зоран Малетић и директор предузећа „Космос" Душан Вјештица.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.