Sign In

Министар Ђокић у Кини, уочи Форума о свјетском производном капацитету и пословној сарадњи, разговарао са вицегувернером провинције Хубеи

Објављено:

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић борави са делегацијом у службеној посјети Народној Републици Кини због учешћа на Форуму о свјетском производном капацитету и пословној сарадњи, који се у периоду од 19. до 20. октобра одржава у граду Вухан (Wuhan) , провинција Хубеи (Hubei).

С тим у вези, министар Ђокић је данас, дан уочи Форума, у провинцији Хубеи разговарао са вицегувернером ове провинције, господином Тонг Даочијем /Tong Daochi/.

Министар је захвалио на позиву за учешће на Форуму, истакавши да је Република Српска вољна да настави сарадњу са Народном Републиком Кином и у будућности.

„Влада Републике Српске ће пружити пуну подршку кинеским компанијама у циљу реализације започетих и будућих пројеката“, рекао је министар Ђокић и изразио задовољство због обостране спремности за сарадњу у више области, а нарочито у области енергетике и индустрије. 

Вицегувернер провинције, господин Тонг Даочи захвалио је министру Ђокићу на доласку у Кину, истакавши да је за њих веома значајно што ће Влада пружити сву могућу подршку кинеским компанијама, нарочито компанији „Три клисуре“ и Кинеској међународној корпорацији за воде и електричну енергију /China International Water and Eletric Corporation - „CWE“/ у реализацији пројеката, а на основу потписаног Меморандума о сарадњи.

Састанку је присуствовао и генерални директор кинеске компаније „CWE“ Лиу Зенг /Liu Zenghue/.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.