Sign In

Министар Петар Ђокић у Варшави на састанку Платформе за регионе угља у транзицији

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић присуствовао је данас у Варшави састанку Платформе за регионе угља у транзицији, на ком су представљени изазови са којима се сусрећу представници региона угља у планирању и спровођењу енергетске транзиције.

Представници региона угља представили су учесницима догађаја перспективе и виђење о томе који су, према њиховом мишљењу, главни приоритети за владе и међународне партнере којих они морају бити свјесни.

Представници региона угља су на састанку изнијели и своје виђење о томе како су они почели са енергетском транзицијом у регионима угља из којих долазе и које су важне лекције научили.

Састанак Платформе за регионе угља у транзицији организовао је Секретаријат Енергетске заједнице, Свјетска банка и Европска комисија.

Платформа за регионе угља покренута је у децембру 2017. године од стране Европске комисије. Покрива 41 регион у 12 земаља ЕУ и окупља све релевантне актере из тих земаља, омогућавајући им размјену мишљења о заједничким питањима, изазовима и рјешењима на пољу енергетске заједнице.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.