Sign In

Министар енегетике и рударства Петар Ђокић на годишњем састанку Одбора гувернера ЕБРД-а

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић присуствовао је  данас, отварању тродневног годишњег састанка Одбора гувернера Европске банке за обнову и развој - EBRD-a (European Bank for Reconstruction and Development), у згради Парламентарне скупштине БиХ, у Сарајеву.

Kонференцији присуствује више од  2.000 представника међународне пословне заједнице, министри, високи званичници, гувернери централних банака, инвеститори као и представници руководства  EBRD-а.  Тема овогодишњег пословног форума је „Повезивање економија за јачи раст“.

Министар Ђокић је нагласио да је овај догађај изврсна прилика да се истакну сви позитивни елементи које посједује Република Српска тј. Босна и Херцеговина и који стварају добру пословну климу наше земље за улагања страних инвеститора.

„Неопходно је да развијамо мрежу енергетског сектора како бисмо још више били видљиви онима који би својим улагањем у нашу земљу доприносили бољем пословном амбијенту. Радили смо на усклађивању законских оквира како би потенцијалним инвеститорима олакшали улагања али сада треба да радимо на промоцији властитих ресурса“, рекао је министар Ђокић.

Годишњи састанак Одбора гувернера EBRD-а, трајаће до 09. маја 2019.године.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.