Sign In

Министар Петар Ђокић на сајму вјетроенергије у њемачком граду Хусум

Објављено:

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић посјетио је данас највећи сајам вјетроенергије, који се одржава у њемачком граду Хусум на сјеверу Њемачке, гдје се налазе највећи паркови вјетроелектрана у Њемачкој.

На сајму су изложена и представљена највећа достигнућа у области вјетроенергије, као и развојни правци у области производње електричне енергије из обновљивих извора, а посебно вјетроенергије.

У току сајма организовани су састанци са представницима више компанија које се баве изградњом вјетроелектрана у Европи и ван европских простора.

Министар Ђокић се том приликом састао и са водећим менаџерима компаније „Вестас“ из Данске, која је један од највећих произвођача опреме за вјетроелектране.

Током свих организованих састанака, министар Ђокић је упознао домаћине и заинтересоване  инвеститоре о потенцијалима за вјетроелектране у Републици Српској, као и прописима и процедурама за инвестирање у енергетски сектор у Републици Српској.

У делегацији је, поред министра Ђокића, и начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић са сарадницима. Општина Невесиње располаже са великим потенцијалима у области вјетроенергије, а то потврђују до сада додијељене концесије за изградњу вјетроелектрана.

Заинтересованим инвеститорима и будућим партнерским компанијама је упућен позив да посјете Републику Српску  и они су позив прихватили.

Сајам вјетроенергије у граду Хусум је један од највећих међународних догађаја у овој области, који годишње окупља око 1000 излагача из 40 земаља свијета.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.