Sign In

Министар Ђокић разговарао са представницима компаније POL-MOT из Пољске

Објављено:

Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић разговарао је данас у Бањалуци са пољском привредном делегацијом коју је предводио предсједник Пољско – балканске привредне коморе и власник предузећа POL-MOT Андрзеј Зарајчек о могућности унапређења сарадње Републике Српске и компанија из Пољске.

„Узвратна посјета пољске делегације на најбољи начин показује њихов интерес за Републику Српску, чиме се отварају много веће могућности за сарадњу него што је то било до сада", истакао је министар Ђокић.

Министар је рекао да је на састанку наглашена могућност сарадње пољске компаније POL-MOT са већим бројем субјеката из Републике Српске кроз производњу компоненти за ову пољску компанију, као што су разни одливци и откивци које би могао да производи Ливар Јелшинград из Бањалуке.

У наредном периоду представници компаније POL-MOT  ће водити конкретне разговоре са предузећима која су била укључена у производњу електромобила користећи документацију и технологију које су раније усвојили.

Пољски привредници су исказали спремност за разговоре о одређеним облицима кооперације при изради дијелова за аутобусе на електрични погон и њиховог коришћења у саобраћајним предузећима у Републици Српској.

Чланови делегације су показали интерес и за улазак у одређене облике сарадње са предузећима из Српске за производњу система за наводњавање који би били коришћени како на простору Републике Српске, тако и на тржиштима Африке гдје су пољске компаније већ присутне.

„Простор за сарадњу постоји и кроз развијање кооперације за производњу пољопривредне механизације и пољопривредне опреме, као и њихов пласман на ино-тржиштима", истакли су представници компаније POL-MOT.

У оквиру дводневне посјете чланови пољске делегације имаће сусрете са већим бројем привредника из Републике Српске ради заједничког дјеловања у реализацији  планираних пројеката и стварања нових производа.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.