Sign In

Министар Петар Ђокић са представницима норвешке компаније "Arbaflame"

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у свом кабинету са представницима норвешке компаније „Arbaflame“.

На састанку је било ријечи о могућностима сарадње у области производње тзв. црног пелета, који би могао послужити као замјена за фосилно гориво у термоелектранама.

Представници компаније „Arbaflame“ су представили дјелатност којом се баве, истакавши да је она у складу са европским и свјетским трендовима и обавезом смањења кориштења угља за производњу електричне енергије, повећања удјела обновљивих извора енергије и смањења емисије штетних гасова.

Изразили су заинтересованост да, након проведених анализа изводљивости једног таквог пројекта, инвестирају у изградњу фабрике црног пелета у Републици Српској, која би била водећа на тржишту југоисточне Европе и која би годишње производила 250 000 тона црног пелета.

Министар Петар Ђокић се захвалио представницима норвешке компаније на заинтересованости да истраже могућности сарадње са Републиком Српском, нагласивши да подржава иницијативе оваквог типа.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.