Sign In

Министар Петар Ђокић са представницима ЕБРД-а

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић примио је данас у заједничку завршну/наступну посјету досадашњег директора Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) у БиХ Јана Брауна (Ian Brown) и новоименовану директорицу Мануелу Несл (Manuela Naessl).

На састанку је разговарано о досадашњој сарадњи са овом финансијском институцијом, као и будућој сарадњи и реализацији заједничких пројеката, нарочито у области обновљивих извора енергије.

Учесници састанка су изразили обострано задовољство досадашњом сарадњом ЕБРД-а и Владе Републике Српске, коју су оцијенили веома успјешном, те изразили спремност да ту сарадњу наставе и још више унаприједе у будућности.

Министар Ђокић је упознао представнике ЕБРД-а са актуелним и будућим планираним пројектима у области енергетике, нагласивши опредијељење Владе Републике Српске да активно учествује у укупној енергетској политици, управо кроз реализацију пројеката у области обновљивих извора енергије.

Представници ЕБРД-а су се захвалили министру Ђокићу на досадашњем ангажовању и посвећености питању развоја Републике Српске.

Изразили су спремност да, кроз постојеће и нове финансијске програме, помогну у даљем економском оснаживању Републике Српске и привлачењу инвестиција, нарочито у области изградње вјетроелектрана и соларних електрана, гдје имају велико искуство и много реализованих пројеката иза себе.

Послали су јасну поруку да је овај регион погодан за реализациују нових пројеката и нова улагања.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.