Sign In

Министар Петар Ђокић разговарао са представницима Њемачке банке за обнову и развој (KfW)

Објављено:


​Данас је у Министарству енергетике и рударства одржан састанак са представницима  Њемачке банке за обнову и развој (KfW). Састанку су, поред министра енергетике и рударства Петра Ђокића, присуствовали и министар финансија Републике Српске Зора Видовић и в.д. генералног директора МХ „Електропривреда Републике Српске“ а.д. Требиње Лука Петровић.

Тема састанка била је реализација пројекта изградње вјетроелектране „Хргуд“ на подручју општине Берковићи, која се финансира из кредитних средстава KfW банке.

„Локација Хргуд је једна од најбољих локација у Републици Српској са становишта вјетропотенцијала, али и других аспеката. На састанку смо разговарали о досада предузетим активностима везаним за реализацију овог пројекта, као и о наредним корацима које треба предузети“, рекао је том приликом министар Ђокић.

Он је додао да је реализација оваквих пројеката од великог значаја за економски развој Републике Српске и приоритет у периоду који слиједи, те истакао важност убрзања свих активности на реализацији овог пројекта.

Директор KfW-a jе изразио задовољство досадашњом сарадњом са институцијама Републике Српске и потврдио спремност банке да убрза све активности на реализацији пројекта вјетроелектране „Хргуд“. Нагласио је да KfW у Републици Српској види сталног и поузданог партнера, са којим жели да сарађујe и у будућности, те да ће KfW учинити све са своје стране да се заједнички пројекти и у будућности успјешно реализују.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.