Sign In

Министар Ђокић обишао Костајницу: Неопходна општа солидарност и помоћ

Објављено:

​Министар енергетике и рударства РС Петар Ђокић боравио је данас у радној посјети општини Костајница.

Министар се том приликом састао са начелником ове општине Николом Јањетовићем и разговарао о актуелној ситуацији у овој општини.

Он се осврнуо на протекла дешавања у овој општини, нагласивши да је ова локална заједница претрпјела знатну штету у земљотресу и да јој је неопходна општа солидарност и већа помоћ.

„Видљиво је да је општина претрпјела велику штету и да је сада неопходна општа солидарност, како институција Републике, тако и становника наших градова и општина. Вјерујем да ће се та солидарност у наредним недјељама осјетити у далеко већем обиму него до сада“, рекао је министар Ђокић.

Он је навео да се лично увјерио у велике тешкоће које су задесиле становнике Костајнице и ову општину у цјелини.

Министар је напоменуо да ова општина има и финансијски проблем, односно да је веома задужена у претходном мандатном периоду, те да је новом начелнику Николи Јањетовићу веома тешко успоставити стабилност.

„Он и његова администрација немоћни су да ове велике и сложене проблеме рјешавају сами и зато је неопходна шира солидарност и подршка. Вјерујем да ће она ускоро и услиједити“, поручио је министар.

Он је рекао да је помоћ већ пружена Костајници, али да је она потребна у далеко већем обиму него до сада.

„Ово говорим као члан Владе Републике Српске, али и као предсједник Социјалистичке партије која ће покренути активност солидарне помоћи овој општини, како би иста стигла у Костајницу у наредним недјељама“, закључио је он.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.