Sign In

Министар Ђокић свечано отворио нову НЕСТРО пумпу у Залужанима

Објављено:

​Министар Петар Ђокић присуствовао је данас на аутопуту Бањалука - Градишка званичном и свечаном отварању Нестро бензинске станице „Залужани“.

Министар је том приликом пресјекао врпцу, након чега се обратио присутнима.

Обраћајући се присутнима, министар Ђокић је истакао да је НЕСТРО групација дала велики допринос у производњи и промету течних енергената и да су протеклих година унаприједили пословање.

"Зато је групација веома важна за нас, јер је донијела нови квалитет и конкуренцију на тржишту. Влада је увијек на страни нових инвестиција", истакао је министар.

Нагласио је да је Рафинерија нафте у Броду тренутно у застоју што се тиче производње нафте и да се нада да ће ускоро бити обновљена производња у овом привредном друштву.

"Влада је спремна да да пуну подршку компанији НЕСТРО да постигне нове резултате и циљеве, којих ће, вјерујем, бити још више", додао је он.

Рекао је да је циљ отварање нових радних мјеста и нове инвестиције.

"Честитам на отварању нове бензинске станице, изражавам пуну спремност на сарадњу, која је и до сада била успјешна".

Вриједност изградње ове станице је преко милион еура, а иста је изграђена у складу са најстрожијим еколошким и техничким стандардима.

НЕСТРО ПЕТРОЛ је једна од четири компаније које послују под брендом НЕСТРО у БиХ. Матична компанија Зарубежњефт а.д., државно предузеће из Москве које послује под заштитним знаком НЕСТРО, приватизацијом Нафтне индустрије Републике Српске постало је 2007. године већински власник акционарског друштва НЕСТРО ПЕТРОЛ, након чега је услиједила свеобухватна модернизација и ребрендинг малопродајног ланца бензинских станица и цијеле нафтне индустрије.

НЕСТРО ПЕТРОЛ је акционарско друштво за промет нафте, нафтних деривата и природног гаса. Компанија својим радом обезбјеђује контиуитет испоруке високо квалитетних нафтних деривата произведених и прерађених у Рафинерији нафте Брод,и њихов пласман на тржишту Босне и Херцеговине.  Тренутно нафтне деривате увозе, док „Рафинерија нафте“ а.д.  Брод поново не покрене производњу.

НЕСТРО ПЕТРОЛ управља највећом мрежом бензинских станица у Босни и Херцеговини (БиХ) која послује под брендом НЕСТРО и обухвата 86 продајних објеката. Укупан број запослених у овој компанији на данашњи дан  је 603.

НЕСТРО ПЕТРОЛ један је од најважнијих привредних субјеката у Републици Српској и Босни Херцеговини који значајно доприноси позитивном амбијенту, расту и развоју привреде у БиХ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.