Sign In

Министар Ђокић у Руској Федерацији: Економска сарадња je перспектива односа Српске и Русије

Објављено:

​Делегација Владе Републике Српске, предвођена министром енергетике и рударства Петром Ђокићем, у тродневној је посјети руској области и граду Нижњи Новгород, поводом 800 година од оснивања овог града.

Тим поводом одржана је свечана академија на којој је говорио и руски предсједник Владимир Путин.

Честитајући овај велики јубилеј, министар Петар Ђокић је подсјетио да је Република Српска са области Нижњи Новгород још прије три године потписала споразум о сарадњи чији је резултат, како је истакао, и потписивање споразума између Бањалуке и Нижњег Новгорода.

– Република Српска је у области Њижни Новгород институционално веома присутна, веома препознатљива и то је и био основни смисао успостављања наше сарадње када смо потписали споразум о сарадњи 2018. године. Та сарадња сада добија једну потпуно нову форму, отвара нове могућности и ја сам увјерен да ћемо је на веома успјешан начин искористити, рекао је министар Ђокић додаши да вјерује да је област економске сарадње перспектива односа Српске и Русије.

Министар Ђокић се том приликом састао и са амбасадором БиХ у Русији Жељком Самарџијом, а најавио је и разговоре са представницима области Њижни Новгород, као и са представницима Привредне коморе.

Министар Ђокић ће такође обићи и руски град Семенов, гдје ће се састати са градоначелником овог града.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.