Sign In

Министарство ће подржати пројекат у Ковници Билећа

Објављено:

​Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић и нови власник Ковнице Билећа, који је и начелник општине Калесија, Сеад Џафић договорили су да се капацитети овог привредног друштва у најкраћем року ставе у функцију, што је заједнички интерес Министарства, власника, али и локалне заједнице.

„Веома је значајно што се домаћи привредници опредјељују и улажу у металски сектор, што показује и овај примјер у Билећи, гдје ће у првој фази бити запослено педесетак радника са тенденцијом даљег проширења како пројекат буде напредовао“, рекао је министар Ђокић напомињући да је Влада спремна да подржи сва предузећа која имају развојну компоненту и јасну пословну визију.

Он је подсјетио да су капацитети металске индустрије на овим просторима дуги низ година имали сигурно тржиште, традицију и квалитет.

„Након периода стагнације, овој индустријској грани отвара се једна велика шансу за развој и обнову капацитета, јер је евидентно да велики произвођачи и брендови из области производње компоненти, прије свега за аутоиндустрију, своју производњу са Истока преносе на подручје Европе“, нагласио је министар.

Господин Џафић је рекао да је његова намјера да производњу Творнице УНИС ТОК из Калесије прошири капацитетом у Билећи и Ливницом у Тузли, јер већ има уговорене послове за ино-купце, те да је неопходно да се Ковница у Билећи што прије оспособи за производњу.

Састанку су присуствовали и помоћник министра Милан Башинац и директор Творнице откивака и одбојно влачних направа УНИС ТОК из Калесије Менсур Хукић.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.