Sign In

Одликовање РЖР-у Љубија

Објављено:

​Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић уручио је данас у Приједору Орден заставе Републике Српске са сребрним вијенцем за заслуге и допринос привредном развоју Републике Руднику жељезне руде "Љубија", којим је предједник Милорад Додик одликовао ово привредно друштво поводом обиљежавања 100 година рада.

Министар Ђокић, који је на Свечаној академији уручио и признања за 10 најистакнутијих радника љубијских рудника, истакао је да се заједно са развојем рударске производње развијао и Приједор и цијели овај крај, па и цијела држава.

"Сви смо поносни на стотину година рада и рударске производње на подручју Приједора и експлоатације жељезне руде на подручју Љубије и Омарске. Свјесни смо значаја ове производње и спремни смо да заједнички радимо на унапређењу рударске производње у цијелој Српској. Данас је у сектору рударства и експлоатацији минералних сировина ангажовано око 5.350 радника, што није занемарива чињеница у односу на укупан број запослених радника", рекао је министар Ђокић.

Министар је нагласио да постоји намјера да се сачини стратегија о експлоатацији минералних сировина и руде, чиме би се додатно уозбиљило ово питање и још више посветила пажња сировинама које ће се у будућности експлоатисати.

Директор РЖР-а Љубија Станко Вујковић је рекао да је Рудник, у историји дугој стотину година која се протеже кроз два свјетска рата, био добитник многих награда и да су генерације рудара то заслужиле својим радом и прегалаштвом.

"На ово смо посебно поносни зато што је прво признање које долази од наше Републике Српске. Предсједнику Републике Српске искрено захваљујемо за додијељени орден и поручујемо му да у Приједору има још руде, а биће и рудара барем за још један вијек", рекао је Вујковић.

Он је истакао да су запослени у овом предузећу током цијеле године бројним манифестацијама обиљежили јубилеј стотину година рударења у граду на Сани.

"Ово је круна свих наших активности. Вјерујемо у наш систем и у нашу владу и да ће Влада Српске бити у могућности да доноси рјешења у интересу, прије свега, запослених у Руднику", рекао је Вујковић.

Свечаном академијом у приједорском Позоришту завршене су вишемјесечне свечаности обиљежавања јубилеја - стотину година РЖР "Љубија" и уједно обиљежен Дан рудара - Света Варвара.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.