Sign In

ОТВОРЕН НОВИ ПРОИЗВОДНИ ПОГОН ФАБРИКЕ "ДЕРМАЛ" КОТОР ВАРОШ

Објављено:

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић отворио је данас нови производни погон фабрике обуће "Дермал" у Котор Варошу у који је та фирма уложила 2.500.000 КМ.

Фабрика "Дермал", која данас обиљежава 15 година рада, тренутно запошљава 500 радника.

Министар Ђокић је истакао да ће Влада Републике Српске стимулисати Фабрику "Дермал", односно 150 радника који ће ускоро почети да раде у новој хали.

"Обезбиједићемо враћање доприноса за све новозапослене раднике, што представља значајан облик подршке привреди, чиме ћемо добити неколико хиљада нових радних мјеста у Републици Српској, што нам је и циљ", рекао је министар Ђокић.

Он је нагласио да ће Влада Републике Српске и ресорно министарство посебно обратити пажњу на извозно оријентисане компаније јер ће им донирати средства за њихове програме развоја.

"У сарадњи са власницима капитала, држава ће помагати повећање обима њиховог пословања и запошљавања, а самим тим повећавамо и бруто домаћи производ, а уједно побољшавамо и спољно трговинску размјену", нагласио је министар Ђокић.

Он је додао да је Република Српска у 2016. години премашила 65 одсто покривености увоза извозом, што је врхунски резултат за економију Републике Српске.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић поручио је да је фабрика обуће "Дермал" примјер како се послује у овом тешком времену.

"Овдје је све урађено према најновијим стандардима у погледу услова рада и технологије, што је резултат мукотрпног рада у претходних 15 година", рекао је министар Савановић.

Власник фабрике обуће "Дермал" Раденко Бубић рекао је да је циљ руководства Фабрике да се и даље шири понуда, али и унапређује успјешна сарадња са добављачима и партнерима.

Фабрика обуће "Дермал" производе пласира на тржиште 10 европских земаља.

Осим чизама за француску и енглеску војску и америчке ватрогасце, "Дермал" производи намјенску обућу за министарства унутрашњих послова Србије и Црне Горе, као и за раднике "Електропривреде Републике Српске". Недавно је потписан и уговор са словеначком "Алпином" за израду модне обуће и обуће за планинарење.

Свечаном обиљежавању 15 година успјешног рада Фабрике обуће "Дермал" присусутвовали су и министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, начелници општина Козарска Дубица, Кнежево, Челинац и Котор Варош, бројни привредници, личности из јавног живота Републике Српске и бројни гости.

На свечаности су уручене захвалнице и новчане награде најуспјешнијим радницима фабрике, те признања добављачима и страним и домаћим пословним партнерима.  Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.