Sign In

ОТВОРЕНА ФАБРИKА ТЕKСТИЛА, ДО ЈУНА 100 РАДНИХ МЈЕСТА

Објављено:

У Велечеву код Фоче данас је званично пуштена у рад Фабрика текстила "Тренд-текс" у којој је тренутно, на производњи медицинске радне одјеће, ангажовано 65 радника, од којих је 45 примљено у радни однос, а остали су на двомјесечној обуци. Почетак рада озваничили су министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, начелник општине Фоча Радисав Машић и власник компаније "Тренд-текс" Шућко Хаџијакуповић.

Министар Ђокић је захвалио инвеститору што је отворио још један погон у Српској, обећавши да ће Влада обезбиједити додатна средства подршке.

"То ће, прије свега, бити подстицаји за запошљавање, тако да ће за сваког запосленог који овдје ради и који ће се у току ове године запослити `Тренд-текс` добити средства из републичког буџета, а помоћи ћемо и општини Фоча у надокнади трошкова обуке и преквалификације радника", истакао је министар Ђокић.

Он је навео да је циљ Владе Српске да повећава обим индустријске производње и број запослених.

"Влада води такву политику да препознаје једно радно мјесто као борбу за стотину радних мјеста. Овдје имамо неколико десетина радних мјеста, али сам увјерен да ћемо са инвеститором изградити додатно повјерење да они своју производњу развијају и рашире и у друга подручја Српске", навео је министар Ђокић, захваливши начелнику општине Машићу што се ангажовао на томе да овај пројекат заживи.

Машић је рекао да је инвеститор у куповину машина уложио 250.000 KМ, док је општина Фоча уложила 100.000 KМ у обезбјеђивање и адаптацију простора, гријање, те у обуку и превоз радне снаге.

"Спремни смо да ову динамику инвестирања задржимо до краја, односно док не постигнемо број који смо планирали, а то је да до краја године запослимо 250 радника. Нова улагања тек предстоје, јер објекат који намјеравамо дати на коришћење овој фабрици подразумијева озбиљнију адаптацију, тако да ће то бити инвестиција која ће вјероватно прећи милион марака", рекао је Машић.

Власник компаније "Тренд-текс" Шућко Хаџијакуповић каже да је ово њихова седма фабрика у БиХ и Србији и да ова групација запошљава 1.000 радника.

"Сви наши производи су унапријед продати на страном тржишту. Фирма `Тренд-текс` је на њемачком тржишту тренутно највећи продавац медицинске униформе", рекао је Хаџијакуповић.

Он је навео да је план да до јуна у Фочи буде запослено 100 радника, а да би у другој фази у новом објекту посао могло наћи и до 250 људи.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.