Sign In

ОТВОРЕНА ПРОИЗВОДНА ХАЛА "KОЛЕKТОРА ЦЦЛ" ВРИЈЕДНА ВИШЕ ОД МИЛИОН ЕВРА

Објављено:

Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић присуствовао је данас свечаном отварању производне хале фирме "Kолектор ЦЦЛ" у мјесту Повелич код Српца. У овај објекат уложено је више од милион евра властитих средстава и предвиђено нових 108 радних мјеста.

Пресјецањем врпце производну халу отворили су предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Надзорног одбора словеначког концерна "Kолектор" Стојан Петрич.

Предсједник Додик је рекао да овакве инвестиције показују да Република Српска има стабилно пословно окружење и да инвеститорима може понудити повољне услове, попут ниске цијене електричне енергије и повољног опорезивања добити по стопи од осам одсто, као и да нема опорезивања реинвестиране добити.

"Учинили смо да Република Српска има добре инфраструктурне комуникације, што је привукло инвеститоре. Да ова компанија нема позитивна искуства не би отворила друге двије фабрике у Лакташима и не би планирала отварање четврте у Приједору", истакао је предсједник Додик.

Предсједник Додик је рекао да је ово важан дан за Србац и Српску и да нових 108 радних мјеста представља велику добробит за ово подручје.

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да "Kолектор" доприноси расту и развоју индустријске производње Српске, која је у првим мјесецима ове године порасла за 7,3 одсто у односу на претходну годину.

Министар је изразио захвалност на међусобном повјерењу и подсјетио да се најмање два до три пута годишње састајао са представницима компаније Kолектор, како би размотрили одређене пројекције за њихов даљи развој у Републици Српској.

 „Ова инвестиција је такође продукт дијалога који већ дуже вријеме имамо са овом компанијом и њеним врхом. Kомпанија Kолектор је од милион евра почетног промета у 2005. години, у овој години остварила промет од 28 милиона евра, од чега је 89 одсто за извоз, што јасно говори да је ово компанија која доприноси расту спољно-трговинских биланса, односно повећању извоза Републике Српске“ истакао је министар.

Министар је навео да је број новозапослених радника веома значајан и да је ова компанија од 45 радника дошла до броја од 500 запослених радника у своја три производна објекта.

„Ускоро ће у Приједору бити отворен још један погон са више стотина радника“, рекао је министар.

Министар је истакао да је компанија Kолектор у Српској присутна и у енергетским пројектима, тако да је на врло видљив начин присутна у привредном животу Српске.

 За нас је јако важно да су представници компаније Kолектор препознали да је Република Српска сигурно мјесто за инвестиције и добар пословни резултат, који су они већ до сада и оставарили“, закључио је министар Ђокић.

Фирма "Kолектор ЦЦЛ" послује у саставу словеначке компаније "Kолектор" која има више десетина предузећа у Европи, Азији и Сјеверној Америци.

"Kолектор ЦЦЛ" производи електро-компоненте за ауто-индустрију и индустрију ручних алата за велике свјетске брендове.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.