Sign In

РАЗГОВОРИ СА ПОТЕНЦИЈАЛНИМ ИНВЕСТИТОРИМА

Објављено:

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да ће у Штутгарту делегација Српске разговарати са потенцијалним инвеститорима који су заинтересовани за области енергетике, индустријске производње и саобраћаја.

МинистарЂокић је рекао да ће делегација представити значајне потенцијале Републике Српске, те да је из ранијих контаката видљив интерес за Српску.

"Овдје је развијено привредно дјеловање великог броја људи са нашег подручја који имају послове и у области производње и услуга. Они имају капитал који је расположив за инвестирање у Српску и желимо их заинтересовати. То смо радили и раније и већ има резултата", истакао је министар Ђокић.

Он је додао да ће разговорима присуствовати и одређени политичари који имају утицај у њемачком Бундестагу и на подручју покрајине Баден-Виртемберг.

Осим повезивања са инвеститорима, циљ посјете Њемачкој је и афирмација Српске и њеног идентитета, те ће данас у организацији Представништва Српске у Штутгарту бити обиљежен и Дан Републике Српске.

Делегацију Републике Српске предводи потпредсједник Владе Српске Сребренка Голић, а, осим министра Ђокића, у посјети Њемачкој су и министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић и министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.