Sign In

МОГУЋНОСТИ ЗА ПОДРШKУ ДРВОПРЕРАЂИВАЧKОЈ ИНДУСТРИЈИ

Објављено:

​Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је данас да постоје могућности за директну подршку сектору дрвопрерађивачке индустрије, а посебно даљој финализацији производње у тој области, која се развија у Рибнику.

Mинистар је у Рибнику рекао да се то односи на прелазак у више фазе прераде, уз дјелимично коришћење средстава Министарства за подршку привредним друштвима која планирају такву активност.

министар Ђо

кић.

.

Министар Ђокић је навео и да су инвеститори урадили већину посла када је ријеч о хидроелектрани Мала Медна, те да се сада спроводе испитивања инсталисаних постројења.

"То ће бити инвестиција од великог значаја за Рибник јер ће од укупних прихода те електране посебна накнада бити уплаћивана у буџет општине", рекао је министар Ђокић.

Он је додао да је на плану борачко-инвалидске заштите дата подршка даљем стамбеном збрињавању породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, као и уређењу постојећих и изградњи нових спомен-обиљежја.

Министар Ђокић је рекао да је подржана могућност да током године почне изградња и реконструкција одређених путева у општини, у шта ће бити укључене и "Шуме Српске" и Републичка дирекција за путеве, јер се са таквим саобраћајницама квалитетније повезују удаљена подручја са средиштима општина, задржава становништво и подстиче развој села.

Он је најавио да би до краја године могао да буде осмишњен и нови пројекат привредно-спортско-туристичке манифестације у Рибнику, као прилике за привлачење гостију и оних који би могли да на том подручју развију одређене видове привредне сарадње.

Министар Ђокић је рекао да ће бити подржане активности друштвеног карактера, као што је афирмација спортских активности, уређење спортских терена и увођење нових садржаја на том плану.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.