Sign In

Министар Ђокић разговарао са директорима гасних предузећа из Републике Српске и предсједником Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске

Објављено:

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у Бањој Луци са директорима гасних предузећа из Републике Српске и директором  Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске Владиславом Владичићем у вези са питањем транспорта природног гаса у БиХ.

Током састанка размијењена су мишљења и усаглашени ставови у вези са непоштовањем законске регулативе од стране БХ гаса, у дијелу транспорта природног гаса кроз Републику Српску.

Саговорници су подсјетили да је Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске донијела тарифе за кориснике транспортног система природног гаса кроз Републику Српску, које БХ гас не прихвата.

„Због хитности рјешавања поменуте проблематике и заштите предузећа из Републике Српске неопходно је што хитније иницирати састанак са федералним Министарством енергије, рударства и индустрије и БХ гасом", рекао је министар Ђокић и додао да очекује хитну реакцију федералне стране.

На састанку је закључено да овакво стање односа, уколико се не буде рјешавало, представља реалну пријетњу сигурности снабдијевања купаца природног гаса.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.