Sign In

СРПСКА НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ НИКОМЕ ДА ЈЕ УРУШИ

Објављено:

Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић изјавио је у Штутгарту да је делегација Владе Републике Српске данас дошла у овај њемачки град да подржи људе који живе ван Српске, своје отаџбине коју веома воле и гаје велику љубав према Републици Српској.

Министар Ђокић је нагласио да је делегација Владе Српске дошла да и у Штутгарту заједно обиљежи Дан Републике Српске за све грађане који живе у Њемачкој, а поријеклом су из Српске.

"Ово је прилика да говоримо и о њиховим активностима на подршци и развоју, прије свега о економском расту и развоју Републике Српске. Данас смо радили на томе и настављамо са тим", рекао је министар Ђокић.

Република Српска прославља Дан Републике већ 25 година, чиниће то и убудуће и неће дозволити никоме да је уруши, изјавила је потпредсједник Владе Српске Сребренка Голић у Штутгарту.

Министрица Голић је поручила да, ако буду настављене овакве и сличне активности, то само може бити почетак краја БиХ.

"Добро знамо да је правни статус и континуитет Републике Српске потврђен Дејтонским мировним споразумом", рекла је Голићева, која предводи делегацију Владе Српске на обиљежавању Дана Републике у Штутгарту.

Делегација Владе Српске присуствује данас у Штутгарту обиљежавању Дана Републике Српске које организује Представништво Српске у том њемачком граду.

У делегацији, поред министра Ђокића и министрице Голић, још су и министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић и министар за економске односе и регионалну  сарадњу Златан Клокић.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.