Sign In

Ускоро потписивање Уговора између Србијагаса и Гаспромета

Објављено:

         Mинистар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и министар рударства и енергетике Републике Србије Александар Антић састали су се у Београду, у оквиру наставка активности заједничког Енергетског комитета.

Тема данашњих разговора била је рјешавање имовинско-правних односа двије гасне компаније – ЈП „Србијагас“ и “Гаспромет” Пале, како би двије стране несметано наставиле са развијањем заједничких гасних пројеката.

Српска и Србија имају добру сарадњу у области гаса, а сигурност у испоруци тог енергента изузетно је значајна за будући привредни развој. Када је ријеч о уређењу односа “Србијагаса” и “Гаспромета” , владе Српске и Србије дале су сагласност у вези са уређењем и рјешавањем имовинско-правних односа између два поменута предузећа.

На данашњем састанку усаглашена су отворена питања из Нацрта уговора између Србијагаса и Гаспромета, који ће, након правно-техничке редакције бити потписан у присуству двојице министара енергетике у Бањој Луци,  у најкраћем могућем року. 

Састанку су присуствовали државни секретар у Министарству рударства и енергетике Републике Србије Мирјана Филиповић, помоћници министра Републике Српске Славица Богдановић,  Милан Баштинац и Миленко Тодоровић, директори гасних компанија Душан Бајатовић и Миломир Драганић и предсједник Савјета Агенције за енергетику Републике Србије, Дејан Поповић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.