Sign In

Министар Ђокић подржао вакцинацију 73 радника Рафинерије нафте Брод

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић данас је током посјете Рафинерији нафте Брод, гдје је у току организована вакцинација радника те фирме против вируса корона, истакао да је Влада за становнике Српске до сада обезбиједила 950.000 доза вакцина, те нагласио значај имунизације уочи могућег новог таласа епидемије.

Министар Ђокић је захвалио руководству Рафинерије у Броду, која је прихватила партнерство и на овај начин изразила спремност да промовише властити напор да и њихови радници буду вакцинисани.

“Они су учинили значајан корак и више од 300 радника је до сада примило вакцину. Они очекују да ће за краће вријеме тај проценат бити 80 одсто укупно запослених. То је велики напредак и жељели бисмо да то буде примјер другим радним срединама”, изјавио је министар Ђокић, додајући да се на овај начин жели показати одговорност према здрављу становништва.

“Препоручујемо и желимо да афирмишемо ову потребу да људи искористе могућност која је пружена да приме вакцину, да заштите своје и здравље својих породица, али и заједнице гдје живе и раде. И ми из Владе смо ту да дамо подршку”, рекао је министар.

Он је напоменуо да је и он вакцинисан и да је све протекло без проблема, те подсјетио да у прошлој години преболовао ковид 19.

Истакао је да ће представници Владе Српске и даље бити присутни и помагати да се активност спроводи у Републици Српској на једнак начин, додајући да су сви здравствени центри добили вакцине у довољним количинама.

“Донијели смо прије неколико дана одлуку да помогнемо Тузланском кантону. Такође, западно-крајишким општинама које нису у саставу Републике Српске обезбиједили смо довољне количине и чинићемо и даље тако. У овом времену солидарност је најважнији принцип који треба искористити да проведемо масовну имунизацију становништва и да се припремимо за могући нови удар”, закључио је министар Ђокић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.