Sign In

ВАЖНИ СУСРЕТИ СА ПРИВРЕДНИЦИМА ИЗ ВЕЛЕЊА

Објављено:

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да су сусрети са привредницима из Велења значајни и подстицајни за унапређење сарадње Српске и Словеније.

"Сусрети у Велењу са онима који су најбољи у својим областима мотивисаће нас да организујемо нове састанке у наредном периоду. Надам се да ћемо успоставити конкретну сарадњу у дијелу нове производње коју ћемо развијати на бази кооперације или ћемо прености дио производње у Републику Српску", рекао је министар Ђокић.

Он је подсјетио да са неким од компанија из Велења постоји двогодишња интензивна комуникација.

"Сада смо близу конкретних идеја које би могли да реализујемо, а разговоре ћемо наставити у Бањалуци. Припремићемо компаније из Српске који могу бити добри партнери привредницима из Словеније", каже министар Ђокић.

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић рекао је да је било веома интересантно слушати предавања о потенцијалима компанија из Словеније, међу којима је "Горење".

"Постоји могућност да се неки дијелови који су потребни `Горењу` производе у Српској што би било веома значајно", рекао је министар Клокић.
Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.