Sign In

Влада Српске партнер привредницима Брчко Дистрикта

Објављено:

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је на отварању 17. Међународноог сајма привреде у Брчком да Влада Републике Српске жели да буде партнер Брчко Дистрикту и снажна подршка свим привредницима.

Министар Ђокић је додао да су Влада и Привредна комора Републике Српске увијек пружале подршку сајамским манифестацијама, посебно оним усмјереним на повезивање привредника и јачање економских прилика у БиХ.

"Овај сајам је прилика да се људи срећу, да размијене пословне идеје и праксе, закључе пословне уговоре, развију интересовање за одређене нове привредне активности, а управо је овај сајам кроз 17 година свог постојања томе и доприносио", рекао је министар Ђокић.

Министар Ђокић је додао и да је Брчко дистрикт специфично подручје у БиХ због свог статуса и да то треба и даље да буде повод да се Брчко наметне као средиште размјене робе и капитала, те на тај начин допринесе свом, али и развоју земље.

“Увјерен сам да су бројни привредни субјекти користили специфичност Брчко Дистрикта за развој и унапређење пословних активности и да има још много простора да се пословне активности подигну на још један виши ниво, а Влада Републике Српске је увијек била спремна да подржи све значајне привредне активности на овом подручју”, рекао је министар Ђокић.

Министар је истакао да стални раст бруто друштвеног производа који је достигао 30 милијарди KМ говори да у БиХ има много вриједних људи и успјешних компанија и много оних који се труде да стварају  стварају више, а сајмови су управо манифестације на којима треба промовисати добре пословне идеје и успјешне појединце и компаније.

Сајам на којем се представило око 150 излагача из БиХ и земаља региона одржава се у бившем тржном центру "Тропик" у Грчици.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.