Sign In

Подстицати инвестиције и стварати нови производ

Објављено:

​Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић поручио је у Банјалуци на данашњој конференцији „Привреда Републике Српске од 2019. до 2022. године- дијалог за будућност“ да Српска има снажне потенцијале за даљи развој кроз подстицаје што већег обима инвестиција и стварање новог производа.

Министар сматра да је неопходно мијењати слику о БиХ као земљи која је са становишта бизниса означена као неуређено и нестабилно подручје, јер је много заинтересованих инвеститора који препознају да потенцијал постоји, али траже сигурност.

Он је нагласио да Влада Републике Српске промовише дијалог са пословном заједницом, који је дао видљиве резултате, међу којима је растерећење привреде повећањем неопорезивог дијела дохотка.

"Привреди је учињена уштеда од неких 62 милиона КМ, а истовремено је омогућено повећање плата", рекао је министар Ђокић новинарима.

Напомињући да је до сада реализовано 75 одсто меморандума о заједничким политикама Владе и пословне заједнице, министар је поручио да ће и закључци са данашње конференције бити усмјерени на креирање економских политика за наредне године.

"Годинама је видљив раст индустријске производње, можда се у појединим областима периодично мијења, али је то допринијело укупном расту БДП-а и учешћу индустријске производње у његовом стварању", рекао је Ђокић.

Конференцију "Привреда Републике Српске од 2019. до 2022. године - дијалог за будућност" организовала је Влада Републике Српске, а учесници су, поред представника Привредне коморе Републике Српске и Уније удружења послодаваца Републике Српске, и представници банкарског и невладиног сектора, као и локалних заједница.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.