Sign In

Mинистар Наталија Тривић на конференцији за новинаре поводом кампање „Караван културе говора"

Објављено:

Министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић одржаће сутра (06.11.2019. године) у 13.00 часова у просторијама Министарства конференцију за новинаре на којој ће бити представљена кампања „Караван културе говора" чији је циљ заштита српског језика кроз унапређење културе говора.

Учесници конференције су и мастер комуниколог Слободан Роксандић, хуманиста Арно Гујон, и лингвиста Милорад Телебак.

Кампању, која ће почети сутра у Бањој Луци, спроводи Удружење за унапређивање и развој културе јавног говора „Изражајност" у сарадњи са Друштвом чланова Матице српске у Републици Српској а под покровитељством Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Сутра у 15.00 часова у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске биће одржана радионица за ученике, а у 19.00 часова планирана је јавна трибина у Вијећници Банског двора Културног центра у Бањој Луци.

Караван културе говора, након одржаног Форума о ћирилици у марту ове године, представља наставак планираних активности на реализацији Повеље о српском културном простору, споразума који дефинише политику заједничког дјеловања у области културе Републике Српске и Републике Србије.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.