Sign In

Министар Малешевић упутио честитку матурантима

Објављено:

​Поводом завршетка наставе за матуранте, министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић упутио им је честитку.

У честитки се, између осталог, каже: „Најискреније честитке упућујем свим ученицима завршних разреда средњих школа поводом успјешног завршетка школовања са жељом да матурске вечери прославе достојанствено.“

Он је поручио матурантима да завршетком средње школе затварају важно поглавље у свом животу.

„У том поглављу стекли сте потребна знања у изабраном занимању, али и непроцјењива искуства и драгоцјене пријатеље“, истакао је министар Малешевић.

Он је поручио да вјерује да ће младим људима стечено образовање отворити пут до посла.

„Онима који планирају наставак школовања, савјетујем да прате потребе тржишта рада и да бирају оне студијске програме по чијем завршетку ће брзо наћи посао и остварити личне планове, али и дати допринос развоју нашег друштва“, нагласио је министар Малешевић.

Он је поручио матурантима да ће њихов избор занимања одредити и квалитет њиховог живота у будућности, али и економски и културни развој Републике Српске.

„Честитке упућујем и свим родитељима, професорима и руководиоцима средњих школа на успјешно изведеној још једној генерацији ученика“, истакао је министар Малешевић.

Настава у другом полугодишту завршава се најкасније у петак, 22. јуна, док се за ученике завршног разреда основне школе настава завршава најкасније у петак, 8. јуна 2018. године.

У средњим школама, настава се завршава 14. јуна, осим за ученике завршних разреда којима се настава завршава 17. маја 2018. године. Ученици умјетничких школа наставу завршавају 7. јуна, осим матураната којима се настава завршава 24. маја 2018. године.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.