Sign In

Министар Малешевић честитао Дан учитеља

Објављено:

Поводом Свјетског дана учитеља, који се обиљежава 5. октобра, министар просвјете и културе Репулбике Српске др Дане Малешевић упутио је честитку свим учитељима, наставницима и професорима у основним и средњим школама у Републици Српској.

У честитки се каже да посвећеност просвјетних радника одговорном позиву васпитања и образовања младих чини овај посао часним и изузетним. 

„Свјесни важности улоге коју имају у животу сваког дјетета, учитељи и наставници са много пажње и љубави настоје да науче младе нараштаје животним лекцијама, али и да им пренесу знања неопходна за њихово израстање у стручњаке, који ће градити будућност нашег друштва“, поручио је министар Малешевић.

Он је нагласио да ни у времену највећих технолошких достигнућа, учитељски позив није изгубио на својој важности, напротив, квалитет односа са учитељем често одређује учеников однос према школи.

Министар Малешевић је истакао да је за квалитетно образовање од кључне важности однос заснован на повјерењу и међусобном уважавању наставника и ученика.

„Уз искрену захвалност на стрпљењу, труду и посвећености с којом свакодневно обављају овај одговоран посао, свим просвјетним радницима желим много успјеха на личном и професионалном плану и да и даље буду важна подршка младима на њиховом путу одрастања и стицања нових знања“, поручио је министар Малешевић у честитки. ​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.