Sign In

Министар Малешевић честитао ученицима и наставницима почетак наставе

Објављено:

Настава у школској 2017/2018. години почела је данас (01.09.2017. године) у свим школама у Републици Српској, изузев у ОШ „Свети Сава“ у Зворнику“, гдје се завршава обнова школе и настава ће почети у понедјељак, 4. септембра.

Ове школске године у 187 основних школа у школске клупе ће сјести око 92 хиљаде ученика, док ће у 93 средње школе наставу похађати око 42 хиљаде ученика.

Министарство просвјете и културе Републике Српске обезбиједило је бесплатне уџбенике за све ученике првог и другог разреда основних школа, за шта је издвојено укупно 950.000 марака.

Поводом почетка школске 2017/2018. године, министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић упутио је честитку ученицима, руководству школа те наставном и ваннаставном особљу и пожелио им много успјеха и изузетне резултате рада.

„Позивам све да заједничким радом и залагањем радимо на остваривању циљева зацртаних Стратегијом развоја образовања Републике Српске 2016-2021. и да сви дамо допринос унапређењу образовања“, истакао је министар Малешевић у честитки.

Он је пожелио ученицима, који се у школске клупе враћају након љетњег распуста, да енергију и полет прикупљен током претходног периода усмјере у стицање нових знања.

„Онима који први пут сједају у школске клупе желим да задрже безбрижност а учитеље позивам да им олакшају први сусрет са школом јер је важно да од почетка заволе школу“, поручио је министар Малешевић.

Он је позвао ученике који су ове године уписали средњу школу да вриједно раде на стицању знања и вјештина у изабраном занимању.

„Посебно ме радује што се значајан број ученика опредијелио за нова занимања у складу са исказаним потребама привреде“, нагласио је министар Малешевић. 

Он је подсјетио да се у школској 2017/2018. години очекује примјена нових законских рјешења и значајна улагања у школске објекте с циљем стварања бољих услова за извођење наставе.

„Стога позивам наставнике да дају свој пуни допринос у раду како бисмо успјешно одговорили на све изазове у школској години која је пред нама. Његујте добро у свакоме од вас и не заборавите да заједно можемо много више и много боље“, поручио је министар Малешевић.

Настава у првом полугодишту почиње  у петак, 1. септембра,  а завршава се у петак, 29. децембра 2017. године за све ученике. Зимски распуст почиње у понедјељак, 1. јануара, а завршава се у петак, 19. јануара, док прољећни распуст траје од понедјељка 2. априла до петка, 6. априла 2018. године.

Настава у другом полугодишту почиње у понедјељак, 22. јануара, а завршава најкасније у петак, 22. јуна, док се за ученике завршног разреда основне школе настава завршава најкасније у петак, 8. јуна 2018. године.

У средњим школама, настава се завршава 14. јуна, осим за ученике завршних разреда којима се настава завршава 17. маја 2018. године. Ученици умјетничких школа наставу завршавају 7. маја, осим матураната којима се настава завршава 24. маја 2018. године.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.