Sign In

Министар Малешевић примио Јовану Липовац

Објављено:

Министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић примио је данас Јовану Липовац из Градишке, добитницу дипломе најбољег студента из области саобраћајног инжењерства Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду, гдје је и завршила прва два циклуса студија.

Јована је први циклус студија завршила са просјечном оцјеном 9,36, док је звање мастера инжењера саобраћаја стекла са просјечном оцјеном 9,80.

Министар Малешевић је честитао Јовани на постигнутом успјеху, који је ова студенткиња остварила на новосадском универзитету те упутио похвале што ће као једна од најбољих у својој области знање усмјерити у унапређење ове области у Републици Српској.

„Јована је један од сјајних примјера који доказују какав изузетан потенцијал имамо међу нашим ученицима и студентима и како је исправно изабран факултет пола завршеног посла. Као један од најбољих студената у области саобраћаја, вјерујем да ће добити прилику да што прије покаже сво стечено знање, јер су њена снага и знање оно што представља најсигурнији улог у унапређење нашег друштва, у овом случају у унапређење области саобраћаја у Републици Српској“, истакао је министар Малешевић.

Он је додао да Јованин успјех значи и успјех људи који су јој били подршка, прије свега њене породице, наставника и професора који су је усмјерили у најбољем правцу, али сигурно понајвише њеног труда и рада, који је вјероватно подразумијевао и доста одрицања.​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.