Sign In

Партнери у унапређењу средњег стручног образовања

Објављено:

Министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић разговарала је данас са предсједником и директором Привредне коморе Републике Српске Борком Ђурићем и Драгицом Ристић о уписној политици у средње школе и процесу увођења дуалног образовања у образовни систем Републике Српске.

Тривићева је нагласила да је Привредна комора Републике Српске један од главних партнера Министарства у процесу усклађивања уписне политике са потребама тржишта рада, као и увођењу плаћене ученичке праксе.

Она је упознала саговорнике са намјером Министарства да ради ревизију занимања у средњем образовању ради њиховог усклађивања са потребама привреде, те да се планира професионална оријентација ученика у основним школама како би им се олакшао упис у средње школе.

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић указао је на потребу детаљне разраде свих питања у вези са ученичком праксом у предузећима, посебно када су у питању обавезе и улога компанија у овом процесу, те заштита ученика на раду.

На састанку је разговарано о спремности привредника да учествују у дуалном систему образовања, потребама за образовањем кадра, као и преквалификацији и доквалификацији постојећег кадра.​



Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.