Sign In

Подршка ученицима најважнија

Објављено:

​Министарство просвјете и културе ће у сарадњи са Друштвом психолога Републике Српске радити на припреми тестова професионалне оријентације с циљем да се упис у средње школе усклади са исказаним интересовањима ученика, с једне стране, и потребама привреде за одређеним кадром у будућности, с друге стране.

Ово је закључено на данашњем састанку министра просвјете и културе Републике Српске мр Наталије Тривић са предсједником Друштва психолога Републике Српске Дијаном Ђурић, предсједником Управног одбора Сањом Радетић-Ловрић и предсједником Надзорног одбора овог друштва Олгом Лолом Нинковић.

Разговарано је и о мјерама за спречавање вршњачког насиља и истакнуто да се у школама мора изградити нулта стопа толеранције на насиље.

„Сва дјеца се морају осјећати безбједно у школама и неће бити толерисан било какав вид насиља ни над једним дјететом“, рекла је министар Наталија Тривић.

На састанку је указано и на неопходност сталног усавршавања стручних сарадника школе с циљем да буду оспособљени да пруже стручну помоћ и адекватно одговоре на све изазове с којима се суочавају ученици у школама.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.