Sign In

Сцена „Петар Кочић“ у новом руху

Објављено:

​Помоћник министра за културу Тања Ђаковић отворила је синоћ у Народном позоришту Републике Српске изложбу симболичног назива „Кроз мећаву“, насталу као резултат конкурса за избор најбољег графичког рјешења логотипа сцене „Петар Кочић“, а која је претходила свечаном отварању обновљене „мале“ сцене.

„Сви су изузетно обавили свој дио посла и вјерујем да ће нови лого испратити  значај сцене `Петар Кочић`“, рекла је Ђаковићева те исказала похвале руководству Народног позоришта које је препознало значај ове изложбе и пружило прилику младим умјетницима да широј публици представе своје радове.

Она је напоменула и да је један од важних стратешких циљева зацртаних Стратегијом развоја културе Републике Српске 2017-2022. управо висок квалитет умјетничке продукције и професионализација.

„Једна од активности предвиђених за остваривање овог циља је чвршћа сарадња и повезивање установа културе, цивилног сектора и академске заједнице. Вечерашња изложба је резултат управо једне такве сарадње“, додала је Ђаковићева.

Након отварања изложбе, на сцени „Петар Кочић“ премијерно је изведена представа „Како засмијати Бога“ (Комедија о онима који планирају) аутора Шона Гренана, у режији Жељка Стјепановића.

У оквиру свечаности отварања обновљене сцене „Петар Кочић“, коју је отворио градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, уручене су и захвалнице најзаслужнијима  за овај подухват.

Захвалница за изузетан допринос позоришној умјетности у Републици Српској уручена је  Небојши Радмановићу те захвалнице за посебан допринос у реализацији адаптације сцене „Петар Кочић“ сценографкињи Драгани Пурковић-Мацан  и архитекти ентеријера Биљани Новаковић.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.