Sign In

Унапређење сарадње у образовању

Објављено:

Унапређење сарадње у области образовања била је тема данашњег састанка министра просвјете и културе Републике Српске мр Наталије Тривић са Леом Пиз (Leah М. Pease), која обавља дужност замјеника амбасадора САД у БиХ.

Саговорнице су се сложиле да је у наредном периоду потребно радити на модернизацији наставног процеса, као и на усклађивању уписне политике са захтјевима привреде.

„Затражили смо од привредника да доставе потребе за кадром да бисмо у складу с тим планирали уписну политику за средње школе. Опремићемо и кабинете за практичну наставу за ученике првог разреда, док би ученици виших разреда имали плаћену праксу код привредника. Практична настава је неопходна да би ученици стекли потребне компетенције и по завршетку школовања добили посао“, појаснила је министар Наталија Тривић. 

На састанку је истакнутo да је квалитетно образовање кључно за развој друштва и да ће управо с тим циљем бити настављена сарадња и у наредном периоду, као и подршка програмима чији је циљ унапређење знања и вјештина ученика. ​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.