Sign In

Честитка министра Малешевића поводом Дана учитеља

Објављено:

​​Поводом Свјетског дана учитеља, који се обиљежава 5. октобра, министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић упутио је честитку свим просвјетним радницима. У честитки се каже:

„Најискреније честитке поводом Свјетског дана учитеља упућујем свим учитељима, наставницима и професорима у основним и средњим школама у Републици Српској! Одговорност учитеља у образовању младих генерација је непроцјењива и захтијева поштовање цијелог друштва.

Учитељски посао се ради срцем, уз много љубави, стрпљења и разумијевања за свако дијете, али представља и привилегију да се стечено знање и искуство преноси ученицима и да се изграђују млади људи. Подучавајући ученике наставним, али и животним лекцијама, учитељи неријетко означе њихов животни пут и успјех. Стога је увијек присутна подршка Министарства просвјете и културе учитељима и наставницима, који васпитавајући и образујући младе људе, граде сигурну будућност Републике Српске.

Уз искрену захвалност на уложеном труду и посвећености, свим учитељима, наставницима и професорима желим да остану истрајни и ревносни у свом послу и да воде бригу о безбједном и срећном одрастању наше дјеце јер рад са дјецом је истинска љепота а пријатељства која настају у школама трају цијелог живота.“ ​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.