Sign In

Честитка поводом завршетка наставе у првом полугодишту

Објављено:

Данас се завршава настава у првом полугодишту школске 2018/2019. године у свим основним и средњим школама у Републици Српској. Тим поводом министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић упутила је честитку свим школама у Републици Српској. У честитки се каже:

„Свим ученицима у Републици Српској, руководству школа те наставном и ваннаставном особљу упућујем најљепше честитке!

Ученицима желим да овај распуст искористе за одмор и да уживају у зимским радостима, али и да нађу времена за дружење с књигом како би остварили још боље резултате у другом полугодишту. Знање стечено током образовања је предуслов за остварење  животних циљева сваког младог човјека и допринос развоју нашег друштва.

Наставницима желим да зимски распуст искористе за предах од свакодневних обавеза како би спремно одговорили активностима које ћемо заједно проводити у наредном периоду с циљем унапређења наставног процеса. Цијенећи важност улоге просвјетних радника у образовању младих генерација, Влада Републике Српске је донијела одлуку према којој ће сви наставници започети нову годину са већим платама.

Министарство просвјете и културе ће радити на стварању бољих услова рада у свим школама и на реформским процесима чији резултат мора бити образовање кадра за потребе привреде. Вјерујем да сви можемо дати допринос стварању квалитетног образовног система и друштва у којем су знање и стручност на првом мјесту.

Свим ученицима, њиховим родитељима, наставницима и ваннаставном особљу желим срећне новогодишње и божићне празнике!“

Зимски распуст почиње у понедјељак, 31. децембра 2018. а завршава се у петак, 18. јануара 2019. године. Настава у другом полугодишту почиње за све ученике у понедјељак, 21. јануара 2019. године.

Прољећни распуст траје од понедјељка, 22. априла до петка, 26. априла 2019. године.

У основним школама, настава у школској 2018/2019. години завршава најкасније у петак, 21. јуна, док се за ученике завршног разреда основне школе настава завршава најкасније у петак, 7. јуна 2019. године.

У средњим школама настава у школској 2018/2019. завршава 14. јуна, осим за ученике завршних разреда којима се настава завршава 17. маја 2019. године. Ученици умјетничких школа наставу завршавају 7. јуна, осим матураната којима се настава завршава 24. маја 2019. године.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.