Sign In

Кампања „Читајмо заједно“ подстиче друштвену одговорност у заједници

Објављено:

​„Популаризација књиге и културе читања, нарочито међу млађом популацијом, примарни је циљ кампање `Читајмо заједно`, коју Министарство просвјете и културе проводи четврту годину заредом. Њен вишеструки значај се огледа и у усмјерености и подстицању на куповину наслова најбоље домаће продукције, афирмацији домаћих писаца те попуњавању књижних фондова наших библиотека“, рекла је помоћник министра за културу Тања Ђаковић на данашњој промоцији кампање на Тргу Крајине у Бањој Луци, а у оквиру успостављене сарадње са компанијом Винер осигурање.

Ова осигуравајућа компанија је препознала значај кампање „Читајмо заједно“ те покренула акцију међу својим запосленим захваљујући којој ће фондови школских библиотека у Републици Српској бити допуњени насловима школских лектира, што је помоћник Тања Ђаковић свесрдно похвалила.
„Изузетно је задовољство што је вриједност и значај ове кампање препознала и компанија Винер осигурање на начин да су се запослени у овој компанији активно укључили и куповином одабраних наслова школске лектире подржали, ову, за нас, изузетно значајну акцију. Купљене књиге, запослени у Винер осигурању поклониће школским библиотекама широм Републике Српске“, истакла је помоћница Ђаковић.
Она је напоменула да је овакав вид сарадње и синергија институција културе и пословне заједнице помјера границе и да је од круцијалног значаја за општи друштвени напредак.
„Улагање и подршка култури је важан вид друштвено-одговорног пословања и стога вјерујемо да ће својим примјером Винер осигурање подстаћи и друге компаније да подијеле тај осјећај одговорности за развој културе и друштвени напредак заједнице у цјелини“, додала је Ђаковићева.
Борислав Додер, генерални директор Винер осигурања је рекао како је догађај организован уз поштовање епидемиолошких упута надлежних институцијаи те како је окупио неколицину запослених у Винер осигурању, који су се, у оквиру перформанса читања на јавном мјесту, подсјетили на одломке омиљених књига.
“Кампања `Читајмо заједно` Министарстваа просвјете и културе јако је важна за афирмацију културе читања. Драго ми је да смо се као компанија и колектив прикључили овој кампањи и веома сам поносан на све колегинице и колеге који ће дати свој допринос овој кампањи кроз даривање књига школским библиотекама широм наше земље“- истакао је Додер.
Кампању „Читајмо заједно“ Министарство просвјете и културе Републике Српске реализује с циљем његовања културе читања, књижевности и њених твораца већ четврту годину заредом.
Овогодишња кампања, која је реализована у сарадњи са Кинотеком Републике Српске и у партнерству са Радио-телевизијом Републике Српске, означила је новину у односу на претходне године и базирана је на шест видео-материјала који упућују на величине ликова и дјела: Бранка Ћопића, Петра Кочића, Иве Андрића, Меше Селимовића, Десанке Максимовић и Јована Дучића. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.