Sign In

Безбједност ученика на првом мјесту

Објављено:

Министарство просвјете и културе Републике Српске обавјештава јавност да је усљед обилних кишних падавина дошло до прекида наставе у неколико школа у Републици Српској, док се у свим образовним установама прати ситуација и одлуке о настави ће бити донесене водећи рачуна о безбједности ученика и наставног особља.

У Челинцу је обустављена настава у ОШ „Милош Дујић“, ОШ „Новак Пивашевић“ и ОШ Младен Стојановић“ Јошавка, док је у Средњошколском центру „Челинац“ настава прекинута због безбједности ученика приликом доласка и одласка из школе.

Настава је прекинута у ОШ „Иво Андрић“ Кулаши код Прњавора јер је већи број родитеља дошао по своју дјецу због поплављених приступних путева.

У Оштрој Луци настава у ОШ «Петар Шкундрић» је скраћена на 30 минута а већи број ученика није дошао у школу због поплављених локалних путева. У овој школи се сутра настава неће одвијати.

У Приједору је у ОШ „Десанка Максимовић“ поплављен сутерен и настоји се санирати испумпавањем воде.

У Бањој Луци је у ОШ „Младен Стојановић“ Бронзани Мајдан дошло до прокишњавања крова, као и у ОШ „Милан Ракић“ Карановац, док се у подручном одјељењу Павловац у оквиру ОШ „Свети Сава“ прати ниво Црквене који пријети излијевањем и у том случају ће настава бити обустављена.

У Котор Варошу је у ОШ „Петар Кочић“ Шипраге дошло до прокишњавања крова, па је искључена струја из безбједносних разлога.

Настава у свим предшколским установама, као и у осталим основним и средњим школама изводи се по плану.

Министарство просвјете и културе је послало свим предшколским установама, основним и средњим школама и ђачким домовима обавјештење да предузму све мјере и активности како би осигурали безбједност ученика и запослених и заштитили објекте, намјештај, педагошку документацију и наставна средства.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.