Sign In

Бољи услови за рад у три школе у Српској

Објављено:

​Министарство просвјете и културе Републике Српске обезбиједиће средства за обнову зграда двије основне и једне средње школе у Републици Српској како би били створени бољи услови за рад ученицима и наставницима. 

Ријеч је о зaвршeтку изгрaдње oбjeктa пoдручнoг oдjeљeњa Oснoвнe шкoлe "Вук Кaрaџић" Лединци у Биjeљини, обнови објекта Oснoвне шкoле "Mилoш Црњaнски" Пoтoчaни у Прњaвoру те обнови стoлaриje у Срeдњoшкoлском цeнтру у Фoчи.

Министарство просвјете и културе обезбиједиће 600.000 марака за завршетак изградње објекта подручног одјељења Oснoвнe шкoлe "Вук Кaрaџић" у Лединцима, што представља око 50 одсто од укупног износа потребног за завршетак радова.

И објекат Основне школе „Милош Црњански“ Поточани у Прњавору дочекаће нову школску годину у новом руху. За потребе инвестиционих радова у овом школском објекту Министарство ће обезбиједити око 76 хиљада марака, што представља 50 одсто потребних средстава за завршетак свих радова.

Када је ријеч о Средњошколском центру у Фочи, у том школском објекту је потребно обновити столарију, како би се наставни процес у наредној школској години одвијао у значајно бољим условима. За ову намјену Министарство просвјете и културе обезбиједиће 36 хиљада марака.​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.