Sign In

Подршка међународној сарадњи студената

Објављено:

Помоћник министра за високо образовање Радмила Пејић присуствовала је свечаном отварању конференције Студентског модела Уједињених нација на Факултету политичких наука Универзитета у Бањој Луци коју организује Клуб студената овог факултета.

„Вјерујем да ће сазнања до којих ћете доћи на овој конференцији,  размјена мишљења и искуства допринијети побољшању међународне сарадње универзитета у Бањој Луци са другим универзитетима, дати вам нове прилике и обогатити вас“, рекла је Пејићева поздрављајући присутне студенте.

Истакла је да је Министарство просвјете и културе Републике Српске подржава програме и пројекте који унапређују знања, вјештине и међународну сарадњу и помаже студентима, тако што суфинансира програме и пројекте студентских организација, међународну размјену студената, стипендира студенте, улаже у развој и модернизацију јавних универзитета и студентских домова, како би студенти имали што боље услове за студирање.

„Вјерујемо да ће интернационализација допринијети побољшању квалитета високог образовања, бољој сарадњи, развоју универзитета и препознатљивости диплома са наших високошколских установа у Европском простору високог образовања“, рекла је Пејићева.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.