Sign In

Развој образовања од посебне важности

Објављено:

Министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић разговарала је данас са шефом Канцеларије мисије ОЕБС-а у Бањој Луци Дмитријем Јорданидијем о унапређењу сарадње у образовању.

Она је појаснила да је план Министарства да до краја јуна формира стручне тимове за реформу предшколског, основног и средњег васпитања и образовања, који ће радити на ревизији а потом и развоју наставних планова и програма.

„Сматрам да у реформу образовања треба да буде укључена цјелокупна стручна јавност и да сви дају свој допринос јер је развој образовног система од посебне важности за Републику Српску“, истакла је Тривићева.

Према њеним ријечима, паралелно са овим процесом планиран је процес дигитализације наставних садржаја и дио уџбеника ће бити доступан ученицима у дигиталној форми, чиме ће се смањити и тежина ђачке торбе.

Прeдстaвници ОЕБС-а упoзнaли су министрa Нaтaлиjу Tривић сa актуелним прojeктoм кojи oкупљa eкспeртe из рeгиoнa сa зaдaткoм дa дajу oквир и смјернице зa прoвoђeњe курикулaрнe рeфoрмe у БиХ а што би свакако било од помоћи у предстојећој реформи образовања у Републици Српској.

На састанку је истакнуто да ће резултати ПИСА тестирања, који се очекују 3. децембра ове године, бити одређени показатељ нивоа знања ученика, али и смјерница у ком правцу треба да иду реформе у образовању. ​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.